Zwijgen is goud

Fotografe en privédetective Mirjam Zomer krijgt een interessante opdracht. De vermogende Cassandra Hooghstraeten vraagt haar een reportage te maken van haar hoogbegaafde zoon Walter, die binnenkort voor een studie naar Amerika vertrekt. Twee dagen na Mirjams bezoek belt Cassandra in paniek op: Walter is ontvoerd.

Samen met haar vriendin Minette start Mirjam een zoektocht. Tot hun verbazing leidt het spoor naar een eerder gepleegde moord. Mirjam zet alles op alles om Walter te vinden. Het stilzwijgen van de mensen die ze ondervraagt en de tegenwerking van de politie maakt het er niet makkelijker op. Als ze ook nog eens vreemde berichten ontvangt vraagt ze zich één ding af: hoeveel gevaar loopt ze zelf?

Marian Werkman publiceerde boeken, korte verhalen en columns. Haar verhaal High Tea bereikte de shortlist bij de Agatha Christie schrijfwedstrijd. Met Schilder je droom won ze de verhalenwedstrijd van het Dordrechts Winterboek.

Bol.com: Na Hond te Koop is dit het langverwachte tweede deel in de reeks over privédetective en fotografe Mirjam Zomer en haar medespeurder Minette. De jonge vrouwen raken al snel betrokken bij een moord en kort erna bij de ontvoeringszaak van de hoogbegaafde tiener Walter Hoogstraeten. Hun speurwerk leidt hen naar een aantal kleurrijke locaties en verdachte personages, waarna er nog een moord plaatsvindt. Tussen deze gebeurtenissen door krijgt Mirjam ook nog eens te maken met een aantal verwikkelingen in haar privéleven. De zaak wordt steeds ingewikkelder, terwijl de tijd dringt om de ontvoerde jongen terug te vinden.
Een vlot geschreven, Engels aandoend speurdersverhaal met mooi taalgebruik, levensecht uitgewerkte karakters en een vakkundig uitgewerkt plot met een verrassend einde.

Bol.com: In het spannende ‘Zwijgen is Goud’ gaat hoofdrolspeelster en fotografe/detective Mirjam Zomer op pad voor een foto-opdracht. Al snel blijkt dat ze haar vaardigheden als detective goed kan gebruiken bij het oplossen van een misdaad. Samen met hond Binky en haar vriendin/collega Minette zet ze haar tanden in een interessante en bizarre zaak.
Schrijfster Marian Werkman weet in dit boek de karakters tot leven te brengen. Dit boek blijft spannend tot de laatste pagina. Ik kan niet wachten tot het volgende deel uit de serie rondom Mirjam Zomer beschikbaar is.
Wat mij betreft een echte aanrader!

Bol.com: Een waardige opvolger van het eerste deel over Mirjam Zomer (Hond te koop). In Zwijgen is Goud word je vanaf de eerste pagina meegezogen in het leven van Mirjam Zomer. Haar onzekerheden over haar werkzaamheden, haar hunkering naar liefde en haar zorgen over de gezondheid van haar vader worden goed uitgewerkt. Hierdoor leef je mee met het personage.
Het verhaal over de ontvoering van Walter blijft spannend tot aan het eind toe. Er wordt ook een goed beeld geschetst van de andere personages in het verhaal, wat het voor de lezer aantrekkelijk maakt om te lezen. Het verhaal is goed uitgewerkt tot in de kleinste details. De woonplaats van Mirjam “Mausveld” is door de schrijfster bewust gekozen. Het hondje Binky is ook in dit avontuur haar trouwe metgezel.
Ik kon het boek niet laten liggen en vond het jammer dat ik het boek had uitgelezen. In het dankwoord wordt vermeld dat de schrijfster genoeg inspiratie heeft voor een hele boekenkast en ik hoop dat de schrijfster snel weer een nieuw deel op papier zet over de avonturen van Mirjam Zomer. Ik heb volop genoten van Zwijgen is goud en vind het boek een echte aanrader voor mensen die van spannende verhalen houden.

ISBN 978-94-92634-00-9 / NUR 331 / paperback / Uitgeverij Pageturner / 281 pagina’s / € 17,95

Boek bestellen | Klik hier voor een gesigneerd exemplaar

Advertenties