Verhalen

Yes! Winnaar van de verhalenwedstrijd van het Dordrechts Winterboek.
De prijsuitreiking van het Dordrechts Winterboek

De spiegel
Verhaal dat ik schreef voor de verhalenwedstrijd van Uitgeverij Historische Verhalen in Leiden. Er waren bijna 100 inzendingen en 21 daarvan bereikten de shortlist voor de bundel over de Gouden Eeuw. De spiegel gaat over slaaf Thomas, die na een lange reis vanuit Afrika gaat werken als bediende van een gegoede familie. Wanneer hij de volwassen leeftijd bereikt, krijgt zijn leven een hele andere wending…
Uit het juryrapport: ‘Heel degelijk verhaal. Prettig geschreven en zit goed in elkaar.’

Zoete wraak
Uitgeverij LetterRijn organiseerde een verhalenwedstrijd rondom het thema ‘Verborgen’. Er kwam 134 inzendingen binnen. In de gelijknamige bundel staan de 26 auteurs die de shortlist bereikten. Zoete wraak gaat over een jonge vrouw die als kind werd gepest. Een spannend verhaal en een mysterie, maar ook een aangrijpende vertelling met een actueel thema.

Schilder je droom
Met dit verhaal won ik de schrijfwedstrijd van het Dordrechts Winterboek, waarin Dordrecht en de winter een rol spelen. Mijn verhaal speelt zich af in het Dordrechts Museum en gaat over afscheid nemen en opnieuw beginnen. Het boek is verkrijgbaar in een speciaal blik met winterse tekeningen van Jan Hensema.

High tea
Deze whodunnit over de verdwijning van Agatha Christie in 1926 werd genomineerd voor de shortlist met vijf beste verhalen van Luitingh-Sijthoff. Jurylid René Appel: ‘Een steeds spannender verhaal met een onverwacht einde.’

Van alle tijden
Futuristische vertelling, waarmee ik de aanmoedigingsprijs Drechtsteden won.

Vuile sneeuw
Een winters moordmysterie.

Weekenddienst
De levens van een arts en een bejaarde man raken op een vreemde manier met elkaar verweven.

De dag van morgen
George Orwell meets de eenentwintigste eeuw.

Paragnose
Soms zijn de dingen niet wat ze lijken…

Zwembal
Als Marco en Marian besluiten een privézwembad voor hun hond te kopen, denkt zij daar heel anders over. Verschenen in Me & My Dog.

Boekpresentatie verhalenbundel De Gouden Eeuw. Met Jeanine Erades en Marco Knauff. © Arco van der Lee
Advertenties