Verborgen

Uitgeverij LetterRijn organiseerde een schrijfwedstrijd rondom het thema Verborgen. Er deden 132 auteurs mee. Tot mijn grote vreugde bereikte mijn verhaal Zoete wraak de shortlist! Samen met 25 spannende verhalen is het gepubliceerd in de gelijknamige bundel Verborgen.

LetterRijn Verborgen (2017) – 26 Vlaamse en Nederlandse auteurs

Veel mensen hebben zaken waarvan ze niet willen dat die ooit bekend worden. Vaak nemen ze dat geheim mee in het graf. Ze hebben er alles aan gedaan om dat wat verborgen is ook altijd verborgen te houden. Soms zijn de zaken die men wil verbergen klein en misschien zelfs wel onbenullig, een jeugdzonde, een gênante ervaring, een blunder waaraan men nooit meer wil worden herinnerd. Maar er zijn ook grote en duistere geheimen. Iemand deed iets of weet iets wat niemand anders mag weten. Het zijn juist deze geheimen die ervoor zorgen dat de betrokkenen altijd in angst leven. Angst om ooit door de mand te vallen, dat het ooit wordt ontdekt. Men doet er alles aan om het verborgen te houden, omdat deze geheimen het leven van anderen of juist dat van henzelf voorgoed zal veranderen of zelfs verwoesten.
Voor onze verhalenwedstrijd vroegen wij de deelnemers om een spannend verhaal te schrijven waarin de personages iets te verbergen hebben en vaak tot het uiterste gaan om ervoor te zorgen dat het verborgene niet aan het daglicht wordt blootgesteld. Verborgen bevat de 26 beste verhalen van Belgische en Nederlandse bodem.

Met verhalen van:

Karin Hazendonk, Gert-Jan van den Bemd, Heleen Bollen, Bianca Welgraven, Harry Peeters, Fleur Benz, Frank Koot, Kris De Vriendt, Alain De Lannoy, Norman Russo, Lilian Schneider, Marieke Jongejan, F.P.G. Camerman, Eric van Berkel, J. Sharpe, Gea van Beuningen, Anke Popping – van Delden, Marian Werkman, Jan P. Meijers, Annemarie Weeda, Karin Bisschops, Ward De Ruwe, Kees van der Spek, Samuel Derous, Marijcke Cauwe en Melissa Skaye.

Uit het juryrapport: ‘Een verhaal waarbij de schrijfvaardigheid, schrijfstijl, opbouw en structuur dik in orde zijn.’

NBD/Biblion: Spannende verhalen die je volledig opslokken en niet meer loslaten: dat is wat deze bundel te bieden heeft. De korte verhalen, van verschillende auteurs, gaan over moord, heftige ongelukken en dramatische momenten. Van een verhaal over een moeder die een moord pleegt op de onenightstand van haar zoon tot aan een verhaal over een vrouw die uit jaloezie en afgunst het nieuwe vriendje van de jongen op wie ze verliefd is voor dood laat liggen. De opdracht aan de auteurs van deze verhalenwedstrijd was verhalen te schrijven over heftige gebeurtenissen die het daglicht niet kunnen verdragen. Deze 26 als beste beoordeelde verhalen zijn inhoudelijk verschillend, maar wel allemaal op een spannende, meeslepende en vlotte manier geschreven. Geschikt voor een breed publiek.

Klik hier voor het boek.