Meneer Maus

Cover 2 Meneer Maus boek

We stopten op de hoek van een rij grote hokken. Ik moest drie keer kijken voor ik doorhad dat ook daar een hond zat. Een kleine hond in een enorm hok, helemaal alleen. Ik bukte me om hem beter te kunnen zien. Als een tornado rende hij naar me toe. Hij sprong tegen het gaas op en begon luidkeels te blaffen, harder en harder. Mijn gezicht kwam dicht bij zijn snuit, een lichtbruine snuit met donkere indringende ogen en een zwarte dropneus. Het leek alsof we elkaar herkenden. Dit was Maus. We sloten onmiddellijk vriendschap.’

Zo begint het verhaal van Maus, een Jack Russell Terriër die tijdens een mooie zomer zomaar wordt achtergelaten in het asiel. Zes jaar is hij, verwaarloosd, achterdochtig en onzeker. De schrijfster en haar man besluiten Maus een nieuw thuis te bieden. Met heel veel geduld en aandacht krijgt Maus opnieuw vertrouwen in het leven. Hij verandert in een energieke, aanhankelijke en vrolijke hond met lef. Maar voordat het zover is, moeten er heel wat obstakels overwonnen worden!

Bol.com: Meneer Maus is het verhaal van een heel bijzondere Jack Russell, die met zijn komst uit het asiel het leven van zijn baasjes veranderde in alle opzichten. Het is humoristisch geschreven, en laat je niet meer los. Begin je te lezen, dan stop je niet meer tot het boek uit is. Ik zou iedereen dan ook aanraden het vervolg, Meer Maus, meteen mee te bestellen. Tien jaar hebben hij en de schrijfster van het boek elkaar gelukkig gemaakt, tot hij op zestienjarige leeftijd overleed. Deze prachtige hond zal nooit vergeten worden, in gedachten voortleven bij iedereen die hem kende, en door de mooie verhalen ook bij alle lezers van dit boek.

Bol.com: Dit is een prachtig verhaal over het tweede leven van een eigenzinnige Jack Russell, die na zijn verblijf in het asiel op zesjarige leeftijd een nieuw tehuis vond. Het is liefdevol geschreven en de verhalen over de ervaringen met Maus zijn afwisselend grappig en aangrijpend. Er zijn ook veel mooie foto’s van Maus. Net als Rekel en Tikker een boek dat iedere dierenliefhebber in huis moet hebben! Maar ook voor mensen die zelf geen dier hebben geeft het een goed beeld van wat er bij komt kijken wanneer je besluit een hond een nieuwe kans te geven. Maar vooral: wat je er als mens voor terugkrijgt. Een aanrader!

Bol.com: Aan één stuk uitgelezen! Het verhaalde pakte me vanaf het moment dat hij uit het asiel kwam en bij zijn nieuwe baasjes gaat wonen. Een huisdier opvoeden is niet altijd even makkelijk en Maus heeft overduidelijk een ‘verleden’. Je wilt natuurlijk weten of het goed gaat tussen hem en zijn nieuwe baasjes en krijgt hij het vertrouwen terug in de mens? Een bemoedigend boek voor iedere asielhond.

Bol.com: Ik heb zelf een Jack Russell gehad die in oktober 2012 is overleden. Ik heb veel moeite gehad om het verdriet te verwerken. Door dit boek te lezen komen er heel veel mooie herinneringen los die exact lijken op mijn eigen Russell. Een heerlijk boek.

ECI.nl: Geweldig leuk boek, heb zelf drie terriërs en het waren zeer herkenbare verhalen. Prettige manier van lezen en voor de hondenliefhebber een echte must!

Patricia: Wat is Meneer Maus een heerlijk boek om te lezen! Heel knap hoe de aandacht van de lezer wordt vastgehouden, alle ups en downs heel pakkend omschreven. Een ontroerend, grappig en mooi verhaal over een periode waarin doorzettingsvermogen centraal staat. Een gezonde dosis zelfspot ontbreekt niet, een glimlach verscheen tijdens het lezen geregeld op mijn gezicht. Echt een aanrader dit boek, geschreven voor een breed publiek. Een fantastisch eerbetoon voor een fantastische hond. Het is overduidelijk wat jullie voor elkaar betekenen!

Elly: Wat een heerlijk boek! Ik heb het in één adem uitgelezen. Veel dingen zijn erg herkenbaar en heb ik zelf ook meegemaakt!

Jack Russell Hussell Forum: Met een lach en een traan lees je het boek door en het leest echt heel fijn weg. De inhoud is schitterend, Maus zien opbloeien van een angstige hond tot een hond die de wereld aankan. Heb diep respect voor de schrijfster gekregen, en ze komt heel wijs over in de verhalen. De foto’s zijn ook helemaal super! Ik had nog wel honderd avonturen kunnen lezen! Maar helaas, aan alles komt een eind hè, zeggen ze. Ik hoop dus op een deel twee!

Henk Lommers, Hart Voor Dieren: Een hondenliefhebber zal de verhalen allemaal herkennen en veel leesplezier aan het boek beleven!

Jack-russell-terrier.be: Het verhaal over Maus leest vlot en is in detail geschreven, waardoor de situaties erg herkenbaar worden. Wie thuis ook een Jack Russell heeft rondtrippelen, zal veel plezier beleven aan dit vlot geschreven en herkenbare boek!

ISBN 978-90-8570-162-0 / NUR 402 / paperback / 176 pagina’s / foto’s in zwart-wit / 15,95 EUR

Meneer Maus bestellen | E-book

Advertenties