Meer Maus

Cover 3 Meer Maus boek

Toen Marian een ontroerend en humoristisch boek publiceerde over haar voormalige asielhond Meneer Maus, wist zij niet dat het verhaal zoveel impact op de lezers zou hebben. Ze kreeg mails en foto’s van honden met het boek en iedereen wilde weten hoe het met Maus ging.

Sinds die moeilijke eerste tijd maakte Maus veel leuke dingen mee. Er waren ook droevige, spannende en vreemde gebeurtenissen. Hij ging op stap naar zee, werd geopereerd, logeerde bij opa en oma, bewaakte de tuin, sponsorde een hok in het asiel, werd stunthond en ontpopte zich tot een echte charmeur. Een aanval door een agressieve hond had grote gevolgen en ondanks de ziekte van Cushing wist Maus toch zijn beste pootje voor te zetten. In plaats van in de anonimiteit te verdwijnen, werd Maus een gelukkige viervoeter die zijn nieuwe kans dubbel en dwars verdiende!

Dit boek gaat verder waar het eerste verhaal van Meneer Maus ophoudt. Met verhalen over voetbalangst, schrijven voor de krant, kikkers vangen, bakken in de zon, sneeuwpret, romantische ontmoetingen en het openen van deuren. Een humoristisch en aangrijpend relaas over een hond die het leven van zijn baasjes drastisch veranderde en liet zien hoe je op een eenvoudige manier simpelweg gelukkig kunt zijn.

Hondenleven: Jack Russell Terrier Meneer Maus bood zijn baasje, die eerder al ‘Meneer Maus’ schreef, inspiratie voor een nieuwe bundel met meer dan honderd korte, uit het hondenleven gegrepen verhalen. Geschreven vanuit het perspectief van de hond, heerlijk herkenbaar, met een lach en een traan.

NBD/Biblion: De verhalen (afgewisseld met een gedichtje) zijn humoristisch en ontroerend geschreven vanuit de hond. De beleving van de eigenaresse wordt regelmatig door Maus opgemerkt en de lezer is zich bewust van haar interpretatie van het gedrag van hem. Dat maakt het boek zo herkenbaar voor iedere hondenbezitter. Een leuk boek om te lezen.

Bol.com: Het boek Meer Maus is een prachtig vervolg op het eerste boek Meneer Maus. Je leest het boek met een lach en een traan. Meer Maus leest vlot en wordt afgewisseld met mooie gedichten. De belevenissen van de viervoeter Maus raken je. Iedereen die een hond heeft (gehad) zou dit boek moeten lezen.

Bol.com: Meer Maus is het langverwachte vervolg van Meneer Maus. Net als in dat boek wordt het dagelijkse bestaan van de Jack Russell via korte, persoonlijke hoofdstukken en gedichten beschreven. Nog altijd zorgt het verhaal van Maus voor vertedering. Ook in dit boek weer leuke zwart-witfoto’s van Maus.

ECI.nl: Ben om 7 uur begonnen en in de morgen om 5 uur was het uit, zo meeslepend was het.

Ingrid: Ik heb vanmiddag het boek in 1 keer uitgelezen. Het was maar goed dat ik vanwege het zonnetje een grote zonnebril op mijn neus had staan. De tranen biggelden over mijn wangen. De liefde van jullie voor Maus is zo onvoorwaardelijk en dat ontroert me zo.

ISBN 978-90-8570-561-1 / NUR 402 / paperback / 248 pagina’s / foto’s in zwart-wit / € 16,95

Meer Maus bestellen | E-book

Advertenties