Hond te koop

Cover 5 Hond te koop boek

Voor Mirjam Zomer is het tijd voor een nieuw begin. Een carrière als beroepsfotograaf, misschien een nieuwe liefde maar bovenal, een beste vriend. Ze besluit een puppy te nemen bij een hondenfokkerij bij haar in de buurt, de Golden Gate Farm.

Al snel droomt Mirjam van lange wandelingen met haar hond. Maar op de Golden Gate Farm lijkt niet alles wat het is. Is het Mirjams verbeelding, of is er daadwerkelijk iets goed mis op de fokkerij? Samen met haar nieuwe vriendin Minette gaat Mirjam op onderzoek uit. Hun zoektocht levert alleen maar meer vragen op. De droom van een nieuw leven, samen met een hond, lijkt voor Mirjam steeds verder weg.

Hond te koop neemt de lezer mee in de duistere wereld van de illegale hondenhandel. Een nog altijd actuele wereld, waar geldbejag boven dierenwelzijn gaat. Met Mirjam Zomer creëert de auteur een sympathieke heldin die, samen met een keur aan interessante bijpersonages, strijdt tegen malafide hondenfokkers. Zelfs als het haar eigen leven in gevaar brengt…

NBD/Biblion: Een vlot geschreven speurdersverhaal, eerste deel in een serie met Mirjam Zomer in de hoofdrol. Met veel empathie wordt het dierenleed belicht.

Goodreads: Een goed boek! *****

Dieren4U – Inge Arons: Wat heb ik genoten van dit boek ondanks dat het een zwaar onderwerp is over broodfokkers in de hondenhandel. Het is fantastisch geschreven en het verhaal zelf raakt in een steeds snellere stroomversnelling met allerlei spannende gebeurtenissen. Van mij mag snel het volgende deel komen in deze nieuwe detectiveserie. Ik hoop stilletjes dat weer een ander onderwerp belicht wordt dat betrekking heeft op het gebied van dierenwelzijn.

Bol.com: ‘Hond te koop’ is het spannende eerste deel van een reeks rondom privédetective Mirjam Zomer. Ze is werkloos en volgt een fotografiecursus. Daar raakt ze bevriend met Minette. Samen besluiten ze op onderzoek te gaan naar de mysterieuze praktijken van een hondenfokker, aangezien Mirjam graag een hond wil. Hun speurwerk brengt hen in contact met de duistere wereld van illegale hondenhandel. Zelfs hun eigen leven loopt gevaar. Maar Mirjam laat zich niet zomaar kennen!
Vlot geschreven detective, met spanning, humor en een vleugje romantiek. Dit eerste deel levert voldoende aanknopingspunten voor een nieuw avontuur met Mirjam en haar hond Binky in de hoofdrol.
Een aanrader!

Brigitte: Je nieuwe boek leest razendsnel, is spannend en aangrijpend. Een echte aanrader voor iedereen die om honden geeft en ervan houdt om een spannend verhaal te lezen!

Lisette: Het boek is super en leest als een trein! Wat een spannend verhaal en je komt meteen meer te weten over de hondenhandel. Het wordt zo te zien een dogtectivereeks met spannende hondenverhalen!

Ingrid: Een vlot geschreven, spannend boek over de illegale handel van de hondenfokkerij. Vanaf het begin zit je in het verhaal, leef je mee met de hoofdpersoon en ben je benieuwd naar de afloop. Reden waarom je het in een keer wil uitlezen!

Riemke: Met veel plezier heb ik Hond te koop gelezen. Ik heb genoten van de humor en de spanning. Marian beschrijft in haar verhaal de illegale hondenhandel. Een indrukwekkend onderwerp. Ik hoop dat Marian met dit boek veel ogen mag gaan openen. En dat vele honden een fijn en nieuw thuis krijgen.

José Vriens: Een spannend verhaal dat nergens voorspelbaar wordt!

Nel van Wijngaarden: Een prachtig boek! Leuk en vlot geschreven. Verveelt geen moment. Goed dat je de kwalijke praktijken van de hondenhandel zo duidelijk in beeld brengt. Een handel die helaas nog steeds floreert. Dit boek is een echte aanrader!

Boukje: Ik heb enorm genoten van het verhaal, de karakters, de verhaallijn en de spanning. Ontzettend goed en leuk geschreven. Ben nu al benieuwd naar het volgende boek en welke avonturen Mirjam en Minette weer mee gaan maken. Wat ik ook trouwens erg knap gedaan vond was wie er uiteindelijk achter de bedreigingen zat. Hele mooie wending maakte het daar, want je zou zweren dat iemand anders de dader was. Top gedaan dus!

Tamara: Een geweldig boek. De hondenhandel wordt onder de aandacht gebracht, zoals het in werkelijkheid vaak genoeg gaat. En niet alleen dat; het verhaal wordt omringd door genoeg andere ontwikkelingen die zo uit het dagelijkse leven gegrepen zijn, zoals verliefdheid, rouw en verdriet, vriendschap en nog zoveel meer. Absoluut een boek met een lach en een traan. Ik heb genoten van het verhaal, en ik raad dit boek absoluut aan!

ISBN 978-94-6203-114-2 / NUR 331 / paperback / 281 pagina’s / € 17,95

Hond te koop bestellen | E-book | Luisterboek

Advertenties