Help, ik heb een asielhond

Cover 6 Help, ik heb een asielhond boek

Is dat niet eng, zo’n hond met een verleden? Kun je hem wel vertrouwen? Hij is toch niet voor niets weggedaan?” In tegenstelling tot wat regelmatig gedacht wordt, zijn asielhonden vaak net zulke leuke huisgenoten als andere honden. Ondanks hun trauma’s kunnen ze helemaal opbloeien wanneer ze een eerlijke kans krijgen. De baasjes die de uitdaging aangingen, weten erover mee te praten. Met geduld en aandacht veranderde hun geadopteerde viervoeter, zwerver of buitenlandse hond in een trouwe vriend. En hoewel het van beide kanten best wat energie kost om te wennen aan een nieuw leven, blijkt er nog veel mogelijk te zijn. Het verleden is niet meer te veranderen, maar in het nu ligt alles nog open.

Help, ik heb een asielhond! geeft praktische informatie voor wie een hond een gouden mandje biedt. Met allerlei verhalen, humoristische anekdotes en handige adviezen. Ook een hond met een rugzakje kan je alles leren over het belangrijkste in het leven: onvoorwaardelijke liefde!

NBD/Biblion bibliotheekrecensie: De auteur heeft meerdere boeken over honden geschreven. De verhalen in dit boek gaan over die honden uit het asiel en de moedige mensen die deze honden een tweede kans bieden met alle moeilijkheden van dien omdat veel honden niet gesocialiseerd of opgevoed zijn. Duidelijk wordt uitgelegd wat de gevolgen daarvan zijn en de oplossing daarvoor. Verder boeiende verhalen over elf geadopteerde honden, ieder met hun profiel, een zwart-witfoto en hun levensloop. Soms vertonen deze dieren spiegelgedrag van de mens en daarom is het belangrijk om zo consequent en evenwichtig mogelijk te handelen. Tegenwoordig wordt in het asiel veel gebruik gemaakt van moderne communicatiemiddelen om mens en dier zo goed mogelijk te matchen. Een eerlijke uiteenzetting met de voor- en nadelen van een asieldier, geschreven met kennis van zaken. Doelgroep: iedereen die geïnteresseerd is in honden. (Winy van Gils)

Woef hondenmagazine België: Als je overweegt een hond uit het asiel te redden, mag je niet vergeten dat hij al een verleden heeft en wellicht wel wat heeft meegemaakt. Dit boek overloopt de verschillende fases die gepaard gaan met de adoptie van een asielhond. De auteur legt uit hoe je jouw asielhond (opnieuw) naar commando’s kan laten luisteren en de huisregels doet naleven. De mogelijke oorzaken van probleemgedrag bij asielhonden worden stuk voor stuk onder de loep genomen. Alles wordt verduidelijkt aan de hand van interviews met de baasjes van Bammes, Katinka, Laika en andere asielhonden. De rode draad is duidelijk: hoe bouw je een goede relatie op met je asielhond? Het antwoord vind je in dit boek! (Sarah Van Boxsom)

Online Dierenkrant, Inge Arons: Wat heb ik weer genoten van alle informatie c.q. verhalen die hier opgenomen zijn. Dit boek heeft eigenlijk twee gezichten. Enerzijds maak je als lezer kennis met letterlijk alles als je overweegt een hond in huis te nemen en anderzijds staan er ervaringsverhalen in van eigenaars en hun asielhond. Het is op een duidelijke manier voor een breed publiek geschreven dat nog geen ervaring heeft met honden en de toekomstige bazen overwegen een viervoeter in huis te nemen. Los van het onderwerp of de hond wel/niet uit het asiel komt. Ook begrippen als broodfokkers, de vele organisaties/stichtingen die buitenlandse honden naar Nederland halen, of de gevaren van internethandel bij dieren worden door de auteur besproken.
Wat komt er allemaal kijken bij de aanschaf van een hond? Wat heeft hij nodig aan spullen, heeft het ras veel of weinig beweging nodig, ga je wel of niet naar een hondenschool? En hoe zit met heropvoeden of medische zorg? Met name die ervaringsverhalen gaven mij veel steun en herkenning ten aanzien van mijn asielhond die voorheen ernstig mishandeld was. Dan is het fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die de uitdaging met zo’n mishandeld dier aangaan.

Onze Hond: Marian schreef het boek Help, ik heb een asielhond als steuntje in de rug voor alle eigenaren van honden met een rugzakje. Ze vertelt haar eigen verhaal, interviewde diverse eigenaren van een tweedehands hond en doorspekte het geheel met praktische informatie. Het verleden is niet meer te veranderen, maar in het nu ligt alles nog open, zoals Marian het zo mooi zegt. Het kost energie, het is een avontuur en je komt voor verrassingen te staan, maar zelfs een derdehands hond kan zonder meer een geweldige soulmate worden.

Bol.com: Eindelijk een boek dat volledig is gewijd aan de opvang van asielhonden. Als ervaringsdeskundige beschrijft de auteur in duidelijke stappen wat er komt kijken bij het opnemen van een asielhond, en hoe je zo’n viervoeter verder kunt begeleiden. Dit boek geeft een realistisch beeld van wat je te wachten kan staan als je een hond uit het asiel opneemt. De vlot vertelde informatie wordt afgewisseld door ontroerende verhalen van mensen die een hond een nieuwe kans hebben gegeven, en de invloed van hun huisdier op hun leven. Het boek bevat veel mooie foto’s. Iedereen die met asielhonden te maken heeft, of van plan is dat te gaan doen, zou dit boek moeten lezen!

Bol.com: Dit boek is een zeer goede leidraad voor (toekomstige) eigenaren van asielhonden, vanaf het moment van aanschaf tot het moment dat je afscheid moet nemen. De interviews geven ook een goed beeld hoe het vergaan is met diverse asielhonden. De lay-out is mooi en het boek leest vlot weg. Een aanrader voor iedereen die een asielhond heeft of wil nemen, maar ook mensen met ervaring kunnen hieruit nog wat leren.

Bol.com: Dit boek staat boordevol handige tips en mooie en ontroerende verhalen voor het adopteren van een asielhond. Absoluut een aanrader voor iedereen die een hond uit het asiel een kans wil geven. Bovendien staan er zeer mooie verhalen in van mensen die zelf een hond geadopteerd hebben.

Bol.com: Zelf heb ik al een paar jaar een asielhond en kies ook altijd voor een asielhond. Dit boek geeft me nog meer praktische tips om met mijn asielhond om te gaan. De verhalen van de andere baasjes zijn ook zo herkenbaar en ik zag veel overeenkomsten. Ontzettend leuk om de ervaringen van anderen te lezen en ik heb veel profijt van de tips van de schrijfster. Een aanrader voor iedere honden liefhebber met of zonder asielhond!

Bol.com: Het boek geeft van begin tot eind een helder beeld van wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van een asielhond. Naast een asielhond wordt ook de aanschaf van een hond uit het buitenland of via internet besproken. Door de ervaringen van huidige hondenbezitters te benoemen wordt het boek meer levend en kun je je als lezer beter verplaatsen in wat er allemaal bij een asielhond komt kijken. Alle fases van het hebben van een asielhond komen aan bod, dit maakt het boek compleet!

Bol.com: Soms lees je verhalen over honden die iedere keer maar teruggebracht worden naar het asiel, omdat de hond toch ‘tegenvalt’. Als deze baasjes in spé eerst dit boek hadden gelezen, wisten ze wat ze konden verwachten van een asielhond. Natuurlijk zullen sommigen daardoor niet aan een hond met een rugzakje beginnen, maar als ze er wel aan beginnen, zijn ze des te gemotiveerder. De schrijfster van dit boek heeft tot twee keer toe zelf een hond (Jack Russell, zeker niet de gemakkelijkste hond om te herplaatsen) uit het asiel gehaald en vertelt op een prettige, verhalende wijze over het gehele proces, vanaf de overwegingen om een hond uit het asiel te halen tot en met praktische tips als de hond daadwerkelijk in huis komt. In het boek staan ook twaalf verhalen van hondeneigenaren, die een hond met een rugzakje in huis hebben gehaald en hoe zij, wel met enig geduld, een vriend voor het leven hebben gekregen. Als iedereen dit boek zou lezen, zouden er beslist minder honden teruggebracht worden naar het asiel en dat is voor de honden toch beter. Eerlijk gezegd vind ik dat asiels dit boek zouden moeten aanbevelen als zij geïnteresseerden hebben voor een hond, zeker als men nog nooit een hond heeft gehad.

ISBN 978-94-6203-431-0 / NUR 402 / paperback / 239 pagina’s / veel foto’s / € 19,95

Bestellen

Advertenties