Auteur

MW tuin 500 goed 1Boeken en verhalen

Van jongs af aan ben ik dol op lezen en schrijven. Als klein meisje schreef en illustreerde ik verhalen over Tippie en Fikkie, twee hondenvrienden die allerlei avonturen beleefden. In schriftjes en multomappen leefde ik mijn fantasie uit op papier. Later kreeg ik een typemachine, waarmee ik ‘echte’ boeken maakte. Op school was ik een fanatieke reporter van de schoolkrant. Nadat ik afstudeerde aan de Hogeschool Rotterdam, begon ik met het maken van vertalingen en illustraties voor Nederlandse en Belgische tijdschriften. Ook schreef ik diverse crimeverhalen.

Publicaties

In 2005 publiceerde ik mijn zelf geïllustreerde prentenboek Tippie en Fikkie in dromenland. Daarna verscheen mijn psychologische roman De vergeten jaren, waarin een jonge vrouw op zoek gaat naar het verleden van haar demente vader. De inspiratie hiervoor vormde mijn jeugd met mijn eigen vader. NBD/Biblion: ‘Een ontroerend verhaal over de zorg en problemen van familieleden als hun naaste getroffen wordt door dementie.’

Ik startte een detectivereeks, waarvan inmiddels twee delen zijn verschenen: Hond te koop en Zwijgen is goud. In deze serie speelt detective en fotografe Mirjam Zomer de hoofdrol. Samen met haar vriendin Minette lost zij moordzaken op. Ze krijgt hierbij gezelschap van haar hond Binky. Zoals in een echt moordmysterie zijn er veel verdachten en aanwijzingen, raadselachtige gebeurtenissen, vreemde brieven en spannende plotwendingen. Bol.com: Een echte aanrader voor mensen die van spannende verhalen houden. *****

Verhalenwedstrijden

Verschillende keren deed ik mee met verhalenwedstrijden. Dit leverde publicaties op in diverse bundels. Met Schilder je droom won ik de verhalenwedstrijd van het Dordrechts Winterboek . Zoete wraak bereikte de shortlist met 26 beste verhalen voor de bundel Verborgen bij Uitgeverij LetterRijn. De spiegel werd uitgekozen voor De Gouden Eeuw, een verhalenbundel van Uitgeverij Historische Verhalen. High Tea, over de verdwijning van Agatha Christie in 1926, behoorde tot de vijf beste verhalen bij de Agatha Christie Whodunnit schrijfwedstrijd.

Hondenboeken

Toen ik mijn eerste hond uit het asiel haalde, schreef ik een boek over zijn leven: Meneer Maus. Al snel volgde een tweede boek, Meer Maus, met veel foto’s en grappige, herkenbare en ontroerende verhalen. Maus werd een bekende hond. Ik kreeg contact met andere mensen die een hond hadden geadopteerd en besloot hun verhalen op te schrijven in Help, ik heb een asielhond. Er werd veel aandacht aan deze boeken besteed in kranten en tijdschriften. Maus kwam zelfs op tv. Later adopteerde ik Dora, een lief oud dametje dat zwervend op straat werd aangetroffen. Na haar volgde Caro, een energieke vrolijke hond die net als Maus wel in is voor een sport en spel. Honden zijn mijn grote passie en het is dan ook geen toeval dat ze regelmatig opduiken in mijn boeken.

Veel leesplezier gewenst!

Advertenties